NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Modernizálták a szigethalmi gyermek- és családsegítő központot2010. április 21.

Több mint hatvanmillió forintot költöttek a Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat épületének felújítására, bővítésére; a korszerűsítést a környék hat településének társulása által benyújtott uniós pályázat tette lehetővé - közölte Szigethalom polgármestere szerdán az MTI-vel.

Fáki László elmondta, hogy Dunaharaszti, Taksony, Szigetújfalu, Szigetszentmárton, Szigetcsép és saját nevében Szigethalom önkormányzata nyert pályázaton 50 millió forintot a beruházásra. Az összeget több mint 11 millióval kiegészítették, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek ügyeinek intézésével foglalkozó szolgálat végre méltó körülmények között működhessen.

A 2008-ban vásárolt régi, 98 négyzetméteres épületet az elmúlt egy évben 180 négyzetméteresre bővítették. Egyebek mellett három irodát, négy foglalkoztatót, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, kicserélték a tetőt és a nyílászárókat, s korszerűsítették a fűtést is - tette hozzá a polgármester. Több mint másfél millió forintért bútorokat, számítógépeket és játékokat vásároltak, így valóban minden igényt kielégít a most átadott és azonnal birtokba is vett kistérségi szociális központ. A megújult épületben családsegítők és pszichológusok fogadják a környék hátrányos helyzetű gyermekeit, illetve hozzátartozóikat, akiknek szabadidős programokat is szerveznek - közölte a polgármester.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv országszerte 14 milliárdos uniós forrással támogatja a nevelési, szociális és gyermekjóléti központok infrastrukturális fejlesztését és korszerűsítését. E program keretén belül teremtették meg az optimális feltételeket a szigethalmi intézményben is.

Forrás: MTI