NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Összefogás a jövőért Tótvázsonyban2010. április 21.

Ünnepélyesen átadták a tótvázsonyi óvoda új épületszárnyát, amit a napokban vehettek birtokba a helyi és hidegkúti gyerekek; az intézmény teljes felújítása július 31-ig befejeződik.

A fél évszázada működő óvoda csaknem 150 millió forintból újulhat meg, a beruházás eddig 60 millió forintba került. A felújításhoz szükséges forrás jelentős részét a két település, Tótvázsony és Hidegkút a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) által kiírt pályázaton nyerte, míg az önrész 30 százalékát a megyei önkormányzat biztosította.

Magasi János polgármester beszédében szólt arról, hogy a testület által meghatározott fejlesztési sorrendnél első volt az óvoda felújítása.

A gyerekek számára ez az intézmény jelenti az első, meghatározó közösségi élményt, vagyis fontos, hogy az pozitív legyen. A fejlesztést, illetve az intézmény óvodai csoporttal való bővítését szülők is szorgalmazták.  

A két településnek komoly és kemény versenyben kellett helytállnia, hiszen a kilencmilliárd forintos keretre a régióból 238 pályázat érkezett, 52 milliárd forintot igényelve - hangsúlyozta Pál Béla, a KDRFT elnöke. Hozzátette, hogy ez a fejlesztés a két település fejlődését fogja szolgálni.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy az elmúlt években számtalan fejlesztéshez nyújtottak támogatást, külön öröm, ha olyan kezdeményezést tudnak segíteni, mint a tótvázsonyi.

- Bármilyen nehéz volt a helyzet, a helyi oktatási intézmények sorsa soha nem volt kérdés, ezért született jó döntés a KDRFT-nél és a megyei önkormányzatban - hangoztatta dr. Horváth Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

A teljesen felújított és új szárnyépülettel bővített intézményben két óvodai és egy bölcsődei csoportot tudnak elhelyezni, összesen 76 gyermek számára nyújtanak a kor színvonalának megfelelő szolgáltatást, oktatást.

Forrás: Veszprém Megyei Napló Online