NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Büszkék lehetnek a tornacsarnokra2010. április 24.

Átadták a felújított Györgyi Dénes iskolát, valamint az újonnan épített tornacsarnokot, ezzel teljesen megújult a hatvan évvel ezelőtt épített alapfokú oktatási intézmény.

Az épület, valamint a berendezések korszerűsítése, illetve a modern tornacsarnok építésének költsége meghaladta a 309 millió forintot, ebből a város pályázaton a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól (KDRFT) 250 millió forintot nyert el, míg a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította.

Az 508 négyzetméter alapterületű tornacsarnokban egy 18-szor 28 méter méretű kosárlabdapálya található, a galéria lelátóként is funkcionál és van egy külső szertár is.

Az iskola főépülete kívül és belül is megújult, a nyílászárók mellett a fűtésrendszert, a teljes elektromos hálózatot, valamint a víz- és csatornarendszert is modernizálták. A tantermeket új bútorokkal szerelték fel, különálló nyelvi labort és informatikai termet alakítottak ki.

Az átadó ünnepségen a régi és jelenlegi képviselők mellett egykori diákok is, valamint a posztumusz Ybl-díjjal kitüntetett Györgyi Dénes, az iskola tervezőjének, névadójának rokonai is részt vettek.

Pál Béla, a KDRFT elnöke arról beszélt, hogy a város polgárai minden fejlesztés közül talán erre lehetnek a legbüszkébbek, ennek lehet a legjobban örülni. Megemlítette, hogy Balatonalmádi egy nehéz pályázaton nyert, amelyen nagyon sokan indultak, hiszen a régió 238 település közül 38-an nyert pénzt a fejlesztéseihez.

Dr. Bóka István, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a beruházással a város alapfokú oktatási intézményei (a vörösberényi és a Györgyi Dénes iskola) XXI. századi színvonalúakká váltak.

Reményének adott hangot, hogy a város gyarapodik, hiszen akkor nem kell attól tartani, hogy iskolapadok üresek lesznek.

Keszey János polgármester ünnepi beszédében felidézte az iskola elmúlt évtizedeinek legszebb, legjelentősebb eseményeit, feledhetetlen pillanatait.

Beszélt arról, is, hogy az elmúlt hat évtizedben a mindenkori város- és iskolavezetésnek egyik legfontosabb célkitűzése a tornaterem megépítése volt, ez mára vált valósággá.

A köszöntők után az iskola diákjai színvonalas műsort adtak elő, majd a tanulók és a pedagógusok közös emlékplakettel díjazták a felújítás, illetve a tornaterem megvalósításában jelentős munkát végző Fábián László igazgatót.  

Forrás: Napló Online