NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Végre épülhet az ipari park Kabán2010. április 27.

Összesen 80 új munkahelyet teremt az infrastruktúra kiépítéséhez szükséges feladatok elvégzése.

Több mint 850 millió forintból rövidesen megkezdődhet a volt cukorgyár területén az infrastuktura átalakítása, hogy ott ipari parkként fogadhassanak betelepülő vállalkozásokat – jelentette be Zsuponyó Levente projektmenedzser a helyszínen, keddi tájékoztatóján. Hozzátette, az összeg közel felét uniós támogatásból fedezik, a másik felét pedig a Kabapark Kft. biztosítja.

A cukorgyári technológiai berendezéseket és infrastruktúrát az egykori tulajdonos leépítette, de a megmaradt út- és vasúthálózat, villamos hálózat, belső csapadék- és szennyvízelvezető, valamint kezelő rendszer alkalmas az ipari terület fejlesztésére.

A 850 millió forintból felújítják a termelési főépület tetőszerkezetét, információs technológiai rendszert és telefonközpontot, valamint térfigyelő kamerarendszert építenek ki. A meglévő infrastruktúrát úgy alakítják át, hogy megfeleljen a betelepülő vállalkozások egyedi közműcsatlakoztatásához. Emellett számítástechnikai eszközöket, berendezéseket is beszereznek, és az ezek üzemeltetéséhez szükséges hálózatot is kiépítik.

A beruházással kapcsolatban Szegi Irma polgármester elmondta, örvendetes, hogy végre valami megindul az egykori cukorgyár telephelyén, hogy 80 ember kaphat munkát, de a helyiek gondján igazán az segíthet, ha már érkeznek munkahelyteremtő betelepülők az ipari parkba.

Forrás HAON.hu