NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tudásközpont-alapkőletétel a egyetemen hárommilliárdért2010. április 27.

Hárommilliárd forintért fejleszt a Kaposvári Egyetem. Kedden lerakták az új tudásközpont alapkövét.

Minden túlzás nélkül történelmi ez a pillanat – mondta kedden délben  Kaposvári Egyetemen Babinszky László, az intézmény rektora a hárommilliárd forintos uniós pályázati forrásból megvalósuló Agrár- és Élelmiszer-tudományi Tudásközpont alapkőletételén.  

– Ez a fejlesztés alapköve lehet a jövőnek és a jövő pályázatainak, hiszen nemcsak egy beruházásról van szó, hanem egy új fejlődési pálya kezdetéről, egy olyan infrastrukturális fejlesztésről, melyre építeni lehet a továbbiakban.

Az Európai Unió és a magyar állam közel 2,9 milliárd forintos támogatásának köszönhetően beruházás országos szinten az elmúlt húsz esztendő legjelentősebb vidéki egyetemi fejlesztése, mely elsősorban az élelmiszerbiztonság és a termékpálya-menedzsment tevékenységet segíti. Ezek mellett megerősítik a vadgazdálkodási bázis kutatókapacitását, a digitális alapú művészeti oktatást, a pedagógiai oktatás informatikai infrastruktúráját, s megvalósulhat a Lovasakadémia rekonstrukciója is.

– A végső cél a Szántóföldtől az asztalig termékpálya modell megvalósítása – mondta Dér Ferenc projektigazgató –, melynek köszönhetően nyomon követhető lesz a terméklánc minden fázisa.

Forrás: Somogyi Hírlap Online