NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a TÁMOP-2.5.1.A-2-10/3 jelű pályázat dokumentációja2010. április 28.

Módosult a TÁMOP-2.5.1.A-2-10/3 jelű, „Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése” című konstrukció A-2 komponenseinek, a „Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése” című pályázat dokumentációja.

A pályázat célja a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet szakértői kapacitásainak megerősítése, valamint a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben és a szociális párbeszédben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni. A pályázat keretében a szervezeteik fejlesztését valósíthatják meg. Ezáltal a partnerek képessé válnak arra, hogy egyenrangú félként, felkészülten vehessenek részt a szociális párbeszédben, ezzel járulva hozzá a gazdaság kiszámítható működéséhez.

Az útmutató módosítása a társadalmi vitán beérkezett vélemények figyelembevételével történt, módosult a naponta elszámolható utazási költség 3000 forintról 8000 forintra.

Feltételként előírtuk, hogy a szervezetfejlesztésre kiírt egyfordulós pályázaton azok a szervezetek kaphatnak támogatást, amelyek, vagy amelyek konzorciumi partnerei a képzésekre kiírt automatikus pályázaton támogatást nyertek.

A konstrukció keretében azoknak a jogi személyiséggel rendelkező, bejegyzett, létesítő okiratuk szerint munkavállalói vagy munkáltatói érdekképviseleti szervezeteknek (szociális partnereknek) és konzorciumaiknak nyújtható támogatás, amelyek a szervezetük/szervezeteik fejlesztésével elősegítik a társadalmi érdekegyeztetés hatékonyabb működését. Amennyiben a pályázó létesítő okiratában az alapvető célok között nem szerepel, hogy országos érdekképviseletet gyakorol, akkor csak konzorciumi partnerek bevonásával nyújthat be pályázatot az országos érdekképviselet biztosítása érdekében.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 30 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. augusztus 1-jétől augusztus 31-ig lehet benyújtani.