NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3 jelű pályázat dokumentációja2010. április 28.

Módosult a TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3 jelű, „Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése” konstrukció C-2 komponensének, az „Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek fejlesztése” című pályázat dokumentációja.

A pályázat célja a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil szervezetek fejlesztése, tevékenysége ágazati-szakmai hatókörének, színvonalának fejlesztése, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni.

Az útmutató módosítása a társadalmi vitán beérkezett vélemények figyelembevételével történt, módosult a naponta elszámolható utazási költség 3000 forintról 8000 forintra.

Feltételként előírtuk, hogy a szervezetfejlesztésre kiírt egyfordulós pályázaton azok a szervezetek kaphatnak támogatást, amelyek, vagy amelyek konzorciumi partnerei a képzésekre kiírt automatikus pályázaton támogatást nyertek.

A konstrukció keretében azoknak az érdekképviseleti tevékenységet ellátó, bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezeteknek (szövetségeknek) (kivéve a pártot, a munkáltatói vagy munkavállalói érdekképviseleti szervezetet, a biztosító egyesületet, valamint az egyházat) nyújtható támogatás, amelyek a fejlesztés révén hatékonyabban kívánnak részt venni a társadalmi érdekegyeztetésben. Amennyiben a pályázó létesítő okiratában az alapvető célok között nem szerepel, hogy országos érdekképviseletet gyakorol, akkor csak konzorciumi partnerek bevonásával nyújthat be pályázatot az országos érdekképviselet biztosítása érdekében. A jogi forma pontosításával lehetővé vált, hogy a vállalkozói, szakmai érdekvédelmi szervezetek is nyújthassanak be pályázatot.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 20 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. augusztus 1-jétől augusztus 31-ig lehet benyújtani.