NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Svájci Hozzájárulás – Természetvédelmi pályázati felhívások2010. május 6.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) meghirdette a Svájci Hozzájárulás legújabb pályázati felhívását természetvédelem témakörében. A felhívás keretén belül összesen 5 millió svájci frankra (kb. 945 millió forintra) pályázhatnak az érdeklődők.

A 2010. május 5-én megjelent kiírás a Svájci-Magyar Együttműködési Program Környezeti kezdeményezések, biodiverzitás és természetvédelem prioritási területébe tartozik.
Pályázni egyenként legalább 1 millió svájci frank értékű projektekkel lehet az alábbi területeken:
A komponens: Védett természeti értékekre való figyelemfelhívás tájékoztató kampányok keretében
B komponens: Natura 2000 fajok és élőhelyek megőrzésével kapcsolatos mintaprojektek és tanulmányok

A pályázatok elbírálása két fordulós eljárás keretében történik majd. Jelen felhívás megjelentetésével az első forduló vette kezdetét, amelynek keretében három hónapon keresztül (2010. augusztus 5-ig) várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a felhívásnak megfelelő projektjavaslatok benyújtását. A beérkezett ötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap áll rendelkezésre, ezt követően a magyar javaslatokat megküldik a svájci bírálóknak is, ahol ugyancsak 3 hónapot szánnak a döntésre, így hat hónap után lehet eredménye az első fordulónak.

A pályázati felhíváshoz kapcsolódó teljes dokumentáció megtalálható az NFÜ honlapján, valamint letölthető a következő helyről: www.swiss-contribution.hu.

Svájc - az Európai Unióval kötött megállapodás alapján - a 2004-ben az unióhoz csatlakozott tagországok számára 1 milliárd svájci frank értékben ad fejlesztési hozzájárulást, amelyből Magyarország részesedése összesen 130,738 millió svájci frank.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a pályázati kiírás minden pontjával kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát.