NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

I. Dél-alföldi Regionális Roma Integrációs Konferencia

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Kistérségi Koordinációs Hálózat közös szervezésében került megrendezésre az I. Regionális Roma Integrációs Konferencia 2010. február 4-én Szeged-Kiskundorozsmán.

DA roma konf 2010 hallgatokA konferencia elsődleges célja a roma integrációs tevékenységek áttekintése, valamint a konferencia témakörében tevékenykedő és sikereket elérő szervezeteket bemutatása.

Az eseményre nagy volt az érdeklődés, több mint ötvenen vettek részt a konferencián különböző szervezetektől, többek között az Országos Cigány Önkormányzattól, a DARMK-tól, sőt még Zentáról is érkeztek vendégek.

A konferencia résztvevői a VÁTI Nonprofit Kft. Roma Fejlesztési és Tervezési Programirodája, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség LHH Fejlesztési Programirodája, a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa, az Országos Egészségfejlesztési Intézet, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógus Kara, az Autonómia Alapítvány, a Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda Esélyek Háza, valamint a Baxtale Rom Egyesület képviselőitől hallhattak előadásokat.

DA roma konf 2010 
kérdésKozma József, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be arról, miért fontos, hogy a regionális fejlesztési tanács is támogassa a roma integrációt. A Dél-alföld a konvergencia, a felzárkóztatás régiója is, ahol az integrációs kérdések igen fontosak.

 

DA roma konf  2010 
kereakasztalSolymosy József Bonifácz, az Országos Egészségfejlesztési Intézet képviseletében elmondta, ennek a konferenciának a résztvevői emberi léptékű csapatot alkotnak, ezért azt várja, hogy ezután operatív lépések következnek. Ennek gyakorlati megvalósulása érdekében a jelenlévő szervezetek együttműködési nyilatkozatot írtak alá.