NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Félmilliárd a mohácsi kórházra2010. május 14.

Korszerűsítik és bővítik a Mohácsi Városi Kórház sürgősségi osztályát, a mintegy félmilliárd forintos beruházás jövő októberre fejeződik be.

A mohácsi önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a projekt az 50 millió forint önerő mellé a közelmúltban 441 millió forint támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjától.

Felújítják és gyermekrészleggel bővítik a sürgősségi osztályt, helikopter leszállóhelyet építenek, új eszközöket vásárolnak, informatikai hátterű diszpécseregységet hoznak létre, korszerűsítik az infokommunikációs rendszert és akadálymentesítenek is.

A fejlesztés révén javul az ellátás hozzáférhetősége, minősége, a gyógyító munka hatékonysága, a betegek elégedettsége, továbbá az intézmény költséghatékonysága.

A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a nyolc évvel ezelőtt, a kórház saját erejéből létrehozott sürgősségi osztály szűkös építészeti adottságai, amortizált eszközparkja miatt már nem tudott megfelelni a betegellátás egyre komolyabb követelményinek - írta a mohácsi önkormányzat.

Forrás: STOP.hu