NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Leghátrányosabb helyzetű kistérségek
felzárkóztatási programja

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Területfejlesztési nívódíjat kapott a bátonyterenyei kistérség LHH-s tervdokumentuma2010. május 18.

A Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület minden évben meghirdeti a Területfejlesztési Nívódíjat, melyet az adott év legjobb területfejlesztési programjának ítélnek meg. A díj megítélésénél szempont volt a program aktualitása, annak szakmai kidolgozottsága, mozgósító ereje.

Idén a Bátonyterenyei Kistérség LHH-s tervdokumentuma kapta meg az elismerést, mert az ebben szereplő fejlesztések példát mutathatnak más kistérségek számára is. A csomagban mindössze 6 db projekt szerepel, mégis minden projekt kistérségi hatású, célcsoportja a kistérség teljes lakossága. A tervezéskor kiemelt hangsúlyt fektettek a képzésre: a nevelési-oktatási intézményrendszer teljes spektrumában sor kerül valamilyen fejlesztésére (felnőtt szakképzés, tanoda kialakítása, gyermekház létrehozása, óvodafelújítás- és bővítés, iskolafejlesztés).

nivodij_2009_d

A gazdaságfejlesztésre szánt összesen 1,1 Mrd Ft pedig remélhetőleg segít a kistérségnek kikerülni a leghátrányosabb kategóriából.Lavajné Dóka Éva, Bátonyterenye polgármestere, a kistérség elnöke a díj átvételekor elmondta, sikerük titka az, hogy felismerték: nem pontszerű fejlesztésekre van szükség, hanem az egész kistérséget érintő, átfogó projektekre. Ebben a tervdokumentum összeállításának minden szereplője egyetértett, így született meg a közös akaratot tükröző projektcsomag.  

 

LHH FPI