NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Ajka: erősödő közösségi funkciók2010. május 19.

Szerdán tartották a belváros I. akcióterület rehabilitáció nyitórendezvényét. Az átalakítás 804 milliós támogatással valósul meg.

Az ünnepélyes nyitórendezvényt az Agóra téren és a felújtott színházteremben tartották, az utóbbit annak keretében adtak át.

A Bányász Fúvószenekar rövid műsorát követően Schwartz Béla polgármester avatóbeszédében elmondta, most kiderül, hogy nem csak a város külső területeit, hanem a belvárost is korszerűstik. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Kultúra városa címet adta Ajkának a közelmúltban. A színházterem nem felelt meg eddig ennek a címnek, de most ahogy Vándorfi László mondta, a régió legszebb és legkorszerűbb színházterme - közölte a polgármester.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke úgy fogalmazott, a jelenlegi fejlesztéssel közterületek újulnak meg, gazdasági funkciók valósulnak meg, elkészül az új színházterem és a városháza.

A vendégek a nemzeti színű szalag átvágását követően megismerhették a korszerű színpadi technikát és a terem építészeti bravúrjait. Az este a Pápai Musical Stúdió gálájával folytatódott.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati támogatását egymilliárdos összegre egészítette ki a város.

A programban panelfelújítás történt a Kossuth és a Petőfi utcában, üzletek homlokzatai újultak meg, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő-központ színháztermét építették át, a polgármesteri hivatal homlokzatának hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje készül el. Ezen kívül közterületeket fejlesztenek, akadálymentesítenek a Kaszinó Parkban, a sétálóutcán és a Kossuth utcai tízemeletesek környékén.

Forrás: Napló Online