Délegyháza

Önkormányzata

Cikkek

Behajtási és súlykorlátozási rendelet 41/2010 módosítása

DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Képviselő-testületének

41/2010. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület

a járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló

23/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

 

Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. § (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva és a és az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló 23/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:  

 

 

1.§ A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló 23/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendelet 6. §-a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:

 

„6. § (6) Behajtási engedély csak annak adható, akinek a behajtási engedély iránti kérelem benyújtásának időpontjában Délegyháza Község Önkormányzata felé nem áll fenn adótartozása.”

 

2. § A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló 23/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendelet 7. §-a helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

 

„Az engedély megváltása  

7. §.

(1) Az eseti behajtási engedély kiadása iránti kérelmet a kérelemben meghatározott időpontot (1 napnál hosszabb időtartamra szóló kérelem esetén a kérelemben megjelölt időszak kezdőnapját) megelőzően legalább 8 nappal korábban kell benyújtani.

(2) A kérelemnek tartalmaznia kell:

a) a kérelmező nevét, címét (székhelyét)

b) az üzembentartó nevét, címét (székhelyét)

c) a behajtási tilalom hatálya alá tartozó út, útszakasz pontos megjelölését

d) annak az ingatlannak a pontos megjelölését (ingatlan pontos címe, helyrajzi száma), amelyre vonatkozóan a kérelmező az engedély kiadását kéri,

e) a jármű hatósági jelzését (forgalmi rendszám), amennyiben a járművet – a vonatkozó jogszabályok szerint – nem kell ellátni hatósági jelzéssel, úgy azt más azonításra alkalmas módon kell meghatározni.

f) a járműnek a megengedett legnagyobb össztömegét,

g) a jármű kategória-besorolását (a jármű közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelékének II. számú, a közúti járművekkel kapcsolatos fogalomtárában megahatározottak szerint).

h) a kérelem benyújtásának indokát

i) a behajtás tervezett időpontját, időtartamát.

(3) A kérelemhez csatolni kell:

 a) az érintett gépjármű forgalmi engedélyének másolatát,

b) díjfizetést vagy az az alóli mentességet igazoló iratokat

c) a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy Délegyháza Község Önkormányzata felé nincs adótartozása

(4) A kérelem elbírálására a Ket. idevonatkozó szabályai irányadóak.”


3. § A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló 23/2009. (VIII.19.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 

„12. § (2) Ha jogszabály másként nem rendelkezik, szabálysértést követ el és 50.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki e rendelet 1-3 §-ában foglalt súlykorlátozó rendelkezéseket megszegi.”

 

 

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

 

Délegyháza, 2010. december 14.

 

dr. Riebl Antal

polgármester

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

A rendelet kihirdetve:

Délegyháza, 2010. december 15.

 

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

<- Vissza

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Pontos idő

február 2015
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Környezetvédelem

Copyright © 2013. All Rights Reserved.