Délegyháza

Önkormányzata

Cikkek

Közösségi munkáért oklevél rendelet (2010)

DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Képviselő-testületének

29/2010. (VIII.25.) önkormányzati rendelete

a „Kimagasló Közösségi Munkáért” Oklevél adományozásának rendjéről

 

 

Délegyháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a „Kimagasló Közösségi Munkáért” adományozandó Oklevél helyi kitüntetés alapításáról a következőket rendeli el: 

 

 

1. §

 

(1)   A Délegyháza Községben évek óta végzett kimagasló közösségi munka elismeréseként „Kimagasló Közösségi Munkáért” Oklevél helyi kitüntetés adományozható mind a délegyházi, mind a nem délegyházi lakóhelyű polgároknak, székhelyű szervezeteknek, közösségeknek.

 

(2)   Az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz kitüntetés is adományozható. Ebben az esetben a kitüntetés átvételére a legközelebbi hozzátartozó, illetve a Képviselő-testülettel előzetesen egyeztetett személy jogosult.        

 

 

2. §

 

A „Kimagasló Közösségi Munkáért” Oklevél leírása:

A szétnyitható, 16x22 cm nagyságú, téglalap alakú bordó bársony oklevéltartóban elhelyezett Oklevélen a következő tartalmú felirat található:

 

„OKLEVÉL

                                                                

…………………………

részére

Délegyháza községben évek óta végzett kimagasló közösségi munkájáért.

 

Délegyháza, 2010. …………..

 

Délegyháza Község Önkormányzata

Képviselő-testülete nevében:

 

……………………………………

polgármester”

 

 

3. §

 

(1)   Évenként legfeljebb öt Oklevél adományozható, melynek átadására a Délegyházi Napok keretében kerül sor.

 

(2)   Az Oklevél adományozásáról a Képviselő-testület minősített többségi szavazattal dönt.

 

(3)   Az Oklevél adományozására tárgyév május 15. napjáig, mint beérkezési (jogvesztő) határidőig javaslatot tehet bármelyik községi lakos, szervezet, közösség. A javaslatokat a Kulturális - Oktatási – Ügyrendi Bizottság terjeszti a Képviselő-testület elé.

 

 (4)  Az oklevelet a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester, vagy a rangidős képviselő adja át az ünnepélyes alkalommal az adományozott részére.

 

 

4. §

 

(1)   Az Oklevél visszavonható, ha az elismerésben részesített személy utóbb arra érdemtelenné válik.

 

(2)   Érdemtelen az elismerésre különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától, vagy az Oklevél adományozásának alapjául szolgáló tevékenysége, foglalkozása gyakorlásától jogerősen eltiltott.

 

(3)   Az Oklevél visszavonásáról a Képviselő-testület a Kulturális - Oktatási – Ügyrendi Bizottság javaslata alapján minősített többségi szavazattal dönt.

 

 

5. §

 

(1)   A kitüntetésben részesített személyekről és szervezetekről, közösségekről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.

 

(2)   Mindazok a személyek, akik a jelen rendelet hatályba lépése előtt nyerték el a „Közösségi Munkáért”Oklevelet, azt a visszavonásig korlátozás nélkül viselhetik.

 

 

6. §

 

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

 

Délegyháza, 2010. augusztus 23.

 

Forgó Vilmosné

alpolgármester

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

A rendelet kihirdetve:

Délegyháza, 2010. augusztus 25.

 

 

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

 

<- Vissza

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Pontos idő

február 2015
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Környezetvédelem

Copyright © 2013. All Rights Reserved.