NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással újult meg a csopaki strand2010. május 27.

Az ÚMFT keretében Csopak Község Önkormányzata a Közép-Dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” pályázat keretében közel 46 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Intelligens strand” című projekt megvalósítására. A 150 millió forint összértékű beruházást ünnepélyes keretek között a napokban adták át.

A projekt keretében megvalósult a csopaki strand teljes megújítása. Ennek révén szolgáltatásai számos innovatív és korszerű elemmel bővültek (internetes infó pontok, wifi hálózat, lap-top és mobiltelefon megőrző és töltő állomás, meteorológiai állomás), játszótereinek egyedülálló felújításával pedig a szabványoknak is megfelelő játszóterek jöttek létre. A tereprendezés és a sétány kialakításával a strand egész területe kulturált külsőt kapott. A meglevő épület elbontását követően az öltözőkabinok és vizesblokkok a táj hagyományos építészeti stílusához igazodó új épületben kaptak helyet.

A projekt megvalósulásával a csopaki strand a 21. századi balatoni fürdőkultúra egyik mintaterülete lehet, hiszen szolgáltatásai igazodnak a társadalom megváltozott szabadidős igényeihez, a komplex akadálymentesítés révén pedig megnyílik a fogyatékosok előtt is. A felújítás során az új sétány díszburkolatában vakjárdát valamint akadálymentes pihenőhelyet is építettek; a strandon partvilágítás és napozóstégek készültek, valamint strandbútorokat helyeztek ki. A parti sétány mentén egyedi kandelláberek kaptak helyet, amelyeken a vendégek biztonsága érdekében térfigyelő kamerák lettek elhelyezve.

A felújított csopaki strand átadásával megkezdődött a nyári szezon a Balaton-parti településen, a korszerű létesítmény minden nap várja a strandolni vágyókat.

Csopak