NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egészségházat avattak Gencsapátiban2010. május 21.

Avatóünnepséget tartottak pénteken délelőtt Gencsapátiban: a szépen felújított egészségház átadására gyűltek egybe a helybeliek, érkeztek a vendégek.

A tíz órakor kezdődő ünnepségen Bodorkós Ferenc polgármester szemerkélő esőben, nagy szélben köszöntötte az érkezőket. A szomorkás idő nem szegte az ünneplők kedvét: különösen a Vasi Népdalstúdió legfiatalabb tagjai, a Boróka együttest alkotó apróságok kedves prodkciója derítette jókedvre az embereket. A rövid kulturális műsort követően az objektum, azaz az egészségház felújításának történetéről hallhattunk.
 
Bodorkós Ferenc polgármester például elmesélte, hogy amikor megbontották a tetőt, szinte át lehetett látni a cserepeken, annyira rosszak voltak. A falban a vezetékek könnyeztek, a huzatos ablakokon ujjnyi rések tátongtak.  A munkálatok során - amint azt az avatót követő fogadáson vetített képsorozatokon is látható volt - az épületet a pincétől a padlásig teljesen felújították és átalakították.

Méghozzá döntő részben uniós pályázati pénzből. Mint azt Virágh Péter, a VÁTI Kht. irodavezetője avatóbeszédében megemlítette, 36 millió forintot nyert az egészségház felújítására  Gencsapáti önkormányzata. A szónok a közismert  kő, papír, olló játékhoz hasonlította az elmúlt bő két esztendő történéseit. Először sok papírt kellett kitölteni, hogy az uniós támogatást a falu elnyerje, majd jött a következő, a kőkorszak, azaz az építkezés ideje, és most, hogy elkészült a mű, jöhet az olló, amivel átvágjuk a nemzetiszínű szalagot. 

Kovács Ferenc, a Vas Megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében a helyi önkormányzat kezdeményező szerepét hangsúlyozta, és megemlítette, hogy a megyei önkormányzat 2 millió forinttal járult hozzá a pályázati  önerőhöz. 

Az avatóbeszédek után Molnár Szabolcs plébános megáldotta az új egészségházat, majd a vendégsereg megtekintette a bruttó 45  millió forintból megújult épületkomplexumot.

Forrás: Vas Népe Online

Egészségház Gencsapátiban