NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tőkeiránytű az NFÜ honlapján2010. május 27.

Tőkeiránytű néven új információs rendszer érhető el csütörtöktől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján, az adatbázis segítségével bármely vállalkozás megtalálhatja a számára legmegfelelőbb innovációs környezetet, ipari parkot, logisztikai központot vagy inkubátorházat (gazdasági komplexumot) - közölte az NFÜ.

A Tőkeiránytű azokat a gazdasági komplexumokat mutatja be, amelyek vállalkozásfejlesztési, foglalkoztatási, vagy képzési projektekre - a Nemzeti Fejlesztési Terv, vagy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - támogatásban részesültek. A támogatások bemutatásán túl a felületen kereshető- és szelektálható formában megtalálhatóak a helyi gazdasági komplexumok főbb jellemzői, valamint a regionális, megyei, kistérségi és települési szintű befektetési környezetre vonatkozó gazdasági, elérhetőségi és foglalkoztatási információk. Ezek térkép segítségével és tematikusan is kereshetőek.

A gazdasági tevékenységüket elkezdő, vagy bővíteni akaró magyar, illetve külföldi vállalatok széleskörű információhoz juthatnak az uniós fejlesztésekkel rendelkező gazdasági komplexumokról. Az oldal használata egyrészt megkönnyíti a fejlesztéseket tervező, új befektetést fontolgató vállalkozások döntéshozatalát azzal, hogy részletesen bemutatja a helyi - a befektetések szűkebb környezetére vonatkozó - társadalmi, gazdasági, földrajzi jellemzőket. Másrészt az adatbázis alkalmazása lehetővé teszi, hogy a gazdasági komplexumok megjelenítsék azon speciális jellemzőiket, amellyel vonzóvá tehetik önmagukat más vállalkozások számára is.

Forrás: STOP.hu