NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Belvárosi rekonstrukció másfél milliárdból2010. június 3.

Megkezdődött Zalaegerszeg történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs programja. A munkálatok teljes költsége 1,5 milliárd forint, amelyhez közel 900 milliót nyert el a város a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán. Az első ütemben a Kossuth utca Kisfaludy-Petőfi út közötti szakaszát újítják fel.

Tavaly novemberben írták alá azt a támogatási szerződést, amely több ütemben gondoskodik Zalaegerszeg fejlesztéséről- emlékeztetett Gyimesi Endre. A polgármester a program nyitórendezvényén elmondta: a Kossuth utcán ezekben a napokban kezdték el a munkákat. Itt az aszfaltréteg felszedésén dolgoznak, amit hamarosan térkő burkolat vált fel, miután kicserélték a csapadékvízcsatornákat.  

‑ A program keretében a Piac téren folytatódnak majd a munkálatok, elkészül az új térburkolat, új tehermentesítő út is készül majd, amely a Rákóczi utat fogja tehermentesíteni és a Csipkeház is meg fog újulni- közölte Gyimesi Endre polgármester.

Dormán László, a Zalaegerszeg Belváros 2010 Konzorcium vezetője az építkezés kapcsán kifejtette: új módszerrel dolgoznak, amely kiküszöböli, hogy az elhelyezett térkő fellazuljon.

- A feladat két ütemben valósul meg, egyrészt a most lezárt szakaszt követi majd a Kisfaludy úti csomópontnak az átépítése, azért, hogy a meglévő burkolathoz szervesen illeszkedjen az új burkolat, ezt követi a világítási rendszer felújítása, valamint a parképítési munkák- hangsúlyozta Dormán László, a Zalaegerszeg Belváros 2010 Konzorcium vezetője.

A projekt első ütemének átadást augusztus közepére tervezik, így az iskolakezdésre már birtokba vehetik a közlekedők a megújult Kossuth utcát. 
 
Forrás: Zalaegerszegi Televízió