NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Alapkőletétel a gyógyítóház helyén2010. június 4.

A "Téti kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása" című projekt keretében az ünnepélyes alapkőletételt tartották meg a Sokoróalja központjában számító városban, a Fő utca 117. szám alatt.

A gyógyítóház kivitelezési munkálatainak várható befejezési időpontja 2011. március 15.

Tét Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a "Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása és fejlesztése" című pályázati felhívásra, hogy a téti kistérségben egy korszerű, a mai előírásoknak megfelelő járóbeteg-szakellátó központ valósuljon meg.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében, a téti önkormányzat több mint 814 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz.

A város és a csatlakozott települések helyhatóságainak döntése alapján egy hatékony, korszerű és magas színvonalú egészségügyi szakellátás érdekében, zöldmezős beruházás keretében, újonnan épülő, alapszintű kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kezdheti meg működését a közeljövőben.

Szabó Ferenc polgármester, Szakács Imre megyei elnök, Wawrzsák Zsolt, a gyógyítóház ügyvezetője és Mikolasek Tibor, a kivitelező cég igazgatója betonozta be a fémurnát.

A projekt 19 települést érint (Árpás, Bodonhely, Csikvánd, Egyed, Felpéc, Gyarmat, Gyömöre, Kajárpéc, Kisbabot, Győrszemere, Mérges, Mórichida, Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Rábaszentmiklós, Sobor, Szerecseny, Tényő és Tét), amelyek lakosságszáma mintegy 19 ezer.

A téti kistérségben jelenleg nem működik közfinanszírozott járóbeteg-szakellátás, így a térségben élők jelentős része nem tud igénybe venni ilyen típusú szolgáltatást, valamint az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítetlensége társadalmi esélykülönbségeket okozott a térségben.

A megvalósuló téti kistérségi alapszintű járóbeteg-szakellátó központ olyan szolgáltatásszemléletű, az esélyegyenlőség elveihez igazodó intézmény lesz, amelyben az orvosi, az egészségügyi és a tanácsadói szolgáltatások színvonala és a modern orvostechnikai és informatikai eszközök alkalmazása a kistérségben élők életfeltételeit, életminőségét jelentősen javítja.

Cél továbbá a megyei, a térségi és a regionális rendszerekhez való csatlakozás, valamint a közeli fekvőbeteg szakellátókkal történő folyamatos szakmai együttműködés, és a majdani regionális szakellátó központhoz való csatlakozási szándék.

Az alapkövet Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, Szabó Ferenc, Tét polgármestere, Wawrzsák Zsolt, a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Mikolasek Tibor, a Mikolasek Építő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója helyezte el.

Az alapkő szimbólumaként elhelyezett urnába a következő emléktárgyak kerültek: a Kisalföld című napilap friss példánya, a beruházás alapdokumentuma, az a névsor, amelyen olyan személyek neve szerepel, akik sokat tettek a projekt létrejöttéért, illetve a forgalomban lévő magyar fémpénzek.

Forrás: Kisalföld.hu