NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újra lehet pályázni a magyar-horvát fejlesztésekre2010. június 10.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Horvát Köztársaság Területfejlesztési, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériuma pályázatot hirdet a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében. A határ menti szervezetek több mint 11 millió euró uniós támogatásra pályázhatnak az új pályázati felhívásban.

A Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program első pályázati felhívásának eredményeként 42 nyertes projekt megvalósítására kerülhet sor, összesen 12,3 millió euró értékben.

A Program második kiírása, melynek keretében 11,07 millió euró Közösségi forrás áll rendelkezésre, nagymértékben hasonlít a 2009 tavaszán meghirdetett első felhívásra mind a kiírt intézkedések, mind pedig a pályázókkal szembeni elvárások terén.

A támogatott tevékenységek köre igen széles. A határ menti térségben támogatás nyerhető el környezetvédelmi projektekre, a gazdasági és társadalmi együttműködést erősítő programokra, de akár közös K+F+I tevékenységekre és határon átnyúló oktatási, képzési és csereprogramokra is.

Támogatásra jogosultak a magyar-horvát határszakasz két oldalán található megyék (magyar részről Zala, Somogy és Baranya megye; horvát részről Međimurska, Koprivničko‑križevačka, Virovitičko‑podravska, Osječko-baranjska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska és Vukovarsko-srijemska; az utóbbi 4 megye ún. csatlakozó területként legfeljebb 20%-ban részesedhet a teljes programkeretből) non-profit szervezetei.

A határon átnyúló közvetlen hatás biztosítása érdekében minden projekt magyar és horvát partner(ek) bevonásával, szoros együttműködésben, a határ mindkét oldalán történő finanszírozással kell, hogy megvalósuljon.

A pályázatok beadására három hónap áll rendelkezésre, a benyújtás határideje 2010. szeptember 15., 17:00 óra

A felhívással kapcsolatban Információs Napok szervezésére kerül sor a következő időpontokban és helyszíneken: 2010. június 23. – Kaposvár, 2010. június 24. – Zalaegerszeg, valamint 2010. június 30. – Pécs.

A felhívás teljes dokumentációja, a pályázatok beadásával kapcsolatos tudnivalók és további, részletes információk a www.hu-hr-ipa.com honlapon találhatók.