NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással készült el a Mórahalmi Geotermikus Kaszkádrendszer2010. július 2.

Átadták az uniós támogatással épített Mórahalmi Geotermikus Kaszkádrendszert. A projekt megvalósulásával Mórahalom Város közintézményei olcsó, környezetbarát és fosszilis energia-hordozótól (földgáz) független fűtési energiaellátáshoz jutnak.

Az önkormányzati tulajdonú épületeket ellátó, termálvizes fűtési rendszer célja olyan geotermikus hőenergia-ellátó rendszer működtetése, amely csökkenti a város fosszilis energia függőségét és a fűtési energia költséget, ezáltal az Önkormányzat a jövőben hatékonyabban tud gazdálkodni az adófizetők pénzével.

Az eddig csak kizárólag földgázt használó intézmények energiafelhasználási arányában a megújuló energiahasználat aránya jelentősen növekedni fog. A fejlesztés nagymértékű, várhatóan évente több mint 480 ezer köbméter, nettó 39,8 millió forint földgáz megtakarítást fog eredményezni. Az új rendszer használata az előzetes hatásvizsgálatok szerint 70-80 százalékos károsanyag kibocsátás csökkenést fog jelenteni, azaz összesen 1054 tonna üvegházhatású égéstermék levegőbe kerülését lehet megakadályozni.