NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Inkubátorházat avattak az ipari parkban2010. július 10.

Felavatták pénteken a ságodi ipari parkban uniós támogatással létesült inkubátorházat. Az épületben kedvező áron bérelhetnek helyiségeket a mikro- és kisvállalkozások.

Huszonkét műhelyt és öt irodát vehetnek igénybe a vállalkozások az inkubátorházban, amelyet uniós támogatással létesített az önkormányzat, a működtetését pedig a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-re bízta. Az épület húsz-huszonöt vállalkozás befogadására nyújt lehetőséget. Vonzereje a kedvezményes bérleti díj, valamint az, hogy a lakók számos szolgáltatást igénybe vehetnek. Jogi, pénzügyi, adózási és számviteli tanácsadás, fordítói és titkári tevékenység, adminisztráció és marketing, piac- és közvélemény-kutatás, pályázatfigyelés és -írás tartozik például ezek közé.

Az inkubátorház ünnepélyes átadásán Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Zalaegerszeg sikeresen pályázott az elmúlt években uniós forrásokra, majd Varga József, a KK Bau-Profil Zrt. projektvezetője készre jelentette az épületet. Dr. Gyimesi Endre polgármester közölte: az inkubátorháznak jelenleg hét lakója van (fröccsöntő, dekoratőr, csomagoló és fuvarozó cégek bérelnek helyiségeket), de reméli, hogy hamarosan az egész épület benépesül.

Az egyik bérlő a Stand-Art Design Kft. A kiállítási standok kivitelezésével foglalkozó, főként Nyugat-Európában dolgozó cég ügyvezetője, Vári Csaba arról tájékoztatott, hogy egy raktárhelyiséget és egy irodát bérelnek.

- Fantáziát láttunk az inkubátorházban, nemcsak a bérleti díj miatt, hanem azért is, mert itt helyezkedik el az ipari parkban, s közel van az elkerülő út. Nem lesz olyan probléma, mint a belvárosban, hogy a szomszédok nem nézik jó szemmel a kamionpakolást.

Dr. Gyimesi Endre elmondta: a város gazdasági koncepciójának meghatározó eleme a munkahelyteremtés. Nem könnyű feladat jelen helyzetben, de ezt a célt szolgálta az inkubátorház létrehozása is. Továbbra is tárgyalnak ugyanakkor nagy külföldi befektetőkkel a zalaegerszegi letelepedésről. Bízik benne, hogy rövidesen szerződést tudnak kötni.

● Az önkormányzat 2007-ben kezdte meg az inkubátorház-projekt előkészítését

● A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán több mint 332 millió forint támogatást nyert az összesen nettó 416 millió forintos fejlesztéshez

● Az épületet a Domoplan Építész Kft. tervezte, a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a K+K Bau-Profil Zrt. nyerte el

● A kivitelezés ősszel kezdődött és határidőre befejeződött

● Az inkubátorházban 22 műhelyt (50, 100 és 200 négyzetmétereset), öt irodát és közös helyiségeket, teakonyhát és tárgyalókat alakítottak ki. Az épület körül hatvan parkolóhely létesült

Forrás: Zalai Hírlap Online