NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Bővítés a Bocskaikertben2010. július 12.

Új szárnnyal bővült a bocskaikerti óvoda és az általános iskola. A két intézmény területe így 2 ezer négyzetméterrel nőtt. A fejlesztés már időszerű volt, mivel évről évre emelkedik a gyermeklétszám a településen. Az új épületrészeket ma adták át.

Tavaly szeptemberben még az alapot készítette elő a munkagép a bocskaikerti óvoda udvarán. Ma már áll az új szárny. Tornaszobával, két új csoportszobával, korszerű konyhával és orvosi szobával bővült az intézmény. Emellett a régi épületet is felújították. A bővítéssel kétszeresére nőtt az óvoda területe. Erre nagy szükség volt, hiszen Bocskaikertben évre évre nő a gyereklétszám.

- Több mint 110 gyerek van az óvodában, és a törvényi előírás az, hogy 25 fő lehet maximum egy óvodás csoportban, azaz igaz, hogy még az öt csoportot nem érjük el, de egy ötödik csoportra is készülni kellett, olyan mértékben növekszik Bocskaikert lakossága – mondta el Moldovánné Dúró Ágnes, a Németh László Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője. Ugyancsak egy ezer négyzetméteres, új szárnnyal bővült a Németh László Általános Iskola.

- A régi természettudományi teremben a füstérzékelő többször beriasztott, ezért nagyon nehezen és körültekintően kellett végezni a kísérleteket - mutatják az új szaktantermet. A korszerű, zárható laboratóriumi fülkének köszönhetően szeptembertől már nem marad el gyakorlati óra. És tágasabb tanteremben ismerkedhetnek a tanulók a számítástechnikával is. Az új szárnyban két modern szaktantermet, egy kisebb csoportszobát és egy aulát alakítottak ki. Az iskola és az óvoda bővítéséhez uniós támogatást nyert Bocskaikert.

- Az Észak-Alföldi Operatív Program pályázatán nyertünk 378 millió forintot, ez a beruházás költségeinek 95 százalékát fedezte. Nekünk 20 millió forintot kellett hozzátennünk, hogy befejezhessük az óvodának és az iskolának a bővítését – tájékoztatott Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere.

Az épületrészeket ma adták át hivatalosan. A bocskaikerti gyerekek szeptemberben vehetik birtokba az új tantermeket és csoportszobákat. 
 
Forrás: Dehír.hu