NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Inkubátorház és Innovációs Központ2010. július 14.

22 műhellyel és 5 irodával nyitja meg kapuit a helyi és térségi mikrovállalkozások számára a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által az Északi Iparterületen létrehozott Inkubátorház és Innovációs Központ.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) pályázatán Inkubátorház létesítésére 332.554.974 forintos támogatást nyert Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kivitelezési munkák 2009 novemberében kezdődtek és 2010. május végére fejeződtek be.
Az Inkubátorház terveit a Domoplan Építész Kft. készítette, a kivitelezést pedig a K+K Bau-Profil Zrt. végezte. A projekt nettó költsége 416.005.722 forint.

A projekt megvalósítása során megépült:
•    Inkubátorház: 2610 m² beépített alapterület; amelyből a két műhelyszárny 1071-1071 m², irodák 145 m²
•    Kapcsolódó infrastruktúra: utak parkoló felülete 3900 m²; telken belüli vízvezeték 166 méter, szennyvíz vezeték 112 méter, csapadékvíz-vezeték 557 méter.

Az épület alap, emelt illetve kiemelt szintű egységeket (15 db ún. alap szintű, 3 db ún. emelt szintű és 4 db kiemelt műhely), 5 db irodát, valamint tárgyalókat és közös szociális blokkot foglal magába. Az épület mellett 60 férőhelyes parkolóhely létesült, valamint kialakításra került a kapcsolódó infrastruktúra (utak, járdák).
Az inkubátorház 20-25 (induló illetve működő) mikrovállalkozás számára kínál betelepülési lehetőséget. A központ a hagyományos irodai szolgáltatásokon túl lehetőséget nyújt üzletviteli- jogi tanácsadás, titkári, fordítói tevékenység, piac- és közvélemény kutatás, valamint egyéb üzletviteli tanácsadás igénybevételéhez.
Jelenleg dekoratőr, fröccsöntő, csomagoló és fuvarozó cégek bérelnek helyiséget, a bérlemények iránt folyamatos az érdeklődés.

A helyi és környékbeli vállalkozások szeptembertől igénybe vehetik az Inkubátorházban megnyíló Innovációs Központ és egy 50 fős oktatóteremmel rendelkező anyagvizsgálati labor szolgáltatásait is.