NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással újult meg a távhőellátó rendszer egy Szakasza Nyíregyházán2010. július 16.

Több mint 50 millió forintos uniós támogatással valósulhatott meg Nyíregyháza Északi körút távfűtési rendszerének rekonstrukciója. A mintegy 100 millió forint összköltségű beruházás eredményeképp a város távfűtési rendszerének egy része mostantól költséghatékonyabban és környezetkímélőbben működhet.

A projekt keretében az eredetileg egy hőközpontról üzemeltetett 3 darab 57 lakásos és 8 darab 20 lakásos épületegyüttest ellátó hőközpont kisebb egységekre alakítása és teljes felújítása valósult meg.

A 11 új hőközpont kialakításán túl 640 nyomvonalméter hosszúságon korszerűsítették a rendszer érintett szakaszát is. Az átalakított és létesített hőközpontokhoz csatlakozó primer hőhordozó közeg szállítására szolgáló vezetékekhez előreszigetelt csővezetékeket használtak.

A beruházás eredményeként - az energiahatékonyság növekedése révén – csökkenhet a hőfelhasználás és annak költsége, ezen túl megtakarítást biztosít a villamosenergia és a karbantartási és javítási költségek terén is.

Jelentős a projekt környezetvédelmi hatása, hiszen az energia megtakarítási lehetőség a térség környezetterhelését javítja, a fosszilis tüzelőanyagok használata pedig jelentős megtakarítást jelent.