NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kulturális központ épül Baján2010. július 16.

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program több mint 530 millió forintos támogatásával kezdődhet meg Baja Város főterén, a Szentháromság tér meghatározó, a magyar építészeti örökség részét képező épületegyüttesének felújítása, kulturális, művészeti és közösségi központtá alakítása.

A több mint 620 millió forint összköltségű projekt keretében európai színvonalú, multifunkcionális kulturális központot alakítanak ki, melyben mozi, koncertterem, előadótermek, konferenciaterem és kiállítótér is lesz.

Mindezt - az épületegyüttes jellegéből következően - műemléki környezetben fogják kialakítani, hisz a felújításra kerülő Szentháromság téri épület a 19. század első felében épült, eklektikus stílusban, míg a Szabadság utcai épület 1907-ben épült szecessziós műemlék, belső kialakítása art deco stílusjegyeket hordoz.  

A beruházás megvalósulásával 1495 négyzetméter alapterületű felújított, restaurált, átalakított, bővített épület jön létre, kialakított belső díszudvarral és helyreállított, patinás főtérre néző homlokzattal.

Az épületben kialakítanak közösségi, civil és művészeti funkciókat szolgáló, szemináriumok, tanfolyamok szervezésére is alkalmas tereket.

 

További információ:

www.bajavaros.hu

www.bajainvest.hu