NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szaktanár-továbbképzés Dél-Budán2010. július 23.

Az utóbbi években országszerte létrejöttek – a hazai szakképzés intézményrendszerének korszerűsítését szolgáló – térségi integrált szakképző központok, az úgynevezett TISZK-ek. A jelentős uniós támogatással és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával kialakított oktatási centrumok egyebek közt azzal a feltétellel alakultak meg, hogy működésük során a fenntarthatóság és folyamatosság elvét is betartják.

A Dél-Budai TISZK-hez tartozó öt társiskolának 250 tanára vett részt azon a napokban befejeződött továbbképzési programsorozaton, amely a közép- és hosszútávú tevékenység összehangolására irányult. A képzési célok közt szerepelt a hálózati együttműködési rendszer kidolgozása, a szervezet- és tartalomfejlesztés, egyszersmind a pedagógiai kultúra megújítása. A pedagógus-hallgatók 17 témára specializálódhattak, mint például: a menedzsment-készségek fejlesztése, az intézményi minőségfejlesztés és irányítás, a kooperatív tanulás és projekt-pedagógia, továbbá az új OKJ és a modulrendszerű szakoktatás bevezetése a TISZK-ben.

A Dél-Budai Szakképző Központ a professzionális lebonyolítás érdekében pályázatot hirdetett, melynek nyertese a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet gondoskodott az előadások megszervezéséről, a legkiválóbb előadók megszervezéséről, a legkiválóbb előadók kiválasztásáról, meghívásáról, valamint az oktatási segédletekről.