NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult a zalakarosi fürdő sétány2010. július 26.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében újították fel Zalakaroson a közigazgatás, az autóbusz pályaudvar és a Gránit Gyógyfürdő új főbejárata közötti gyalogos és kerékpáros közlekedést biztosító közterületet. A beruházás értéke 59 millió forint, melyet az Európai Unió közel 50 millió forinttal támogat.

A felújított útvonal biztosítja a déli gazdasági, valamint a déli, dél-nyugati szállodák és a közigazgatási központ, illetve a gyógyfürdő közötti gyalogos és kerékpáros kapcsolatot.

A beruházással a korábbi járda valódi sétánnyá történő átalakítása valósult meg. A fejlesztés során őshonos fákat ültettek, padok, virágtartók, szeméttároló edények kerültek kihelyezésre. A közvilágításhoz megújuló energiát használnak.

A sétányon szabadtéri értékesítő helyet építettek, mely egyrészt a turisták és helyiek körében is rendkívül népszerű növény, a kannavirág értékesítésére szolgál, másrészt információs pontként is működik, mely lehetőséget teremt arra, hogy a városi programokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat eljuttassák a városba látogató vendégek, illetve a helyi lakosok részére.

A projektnek köszönhetően Zalakaros polgárai és vendégei egy megújult közterületet vehetnek birtokba.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések” című pályázati konstrukciójának keretében 12 darab nyertes projekt született. A sikeres pályázatokra megítélt uniós támogatás összege 580 millió forint.