NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult a sétány Zalakaroson2010. július 27.

Újabb színfolttal gyarapodott Zalakaros: hétfőn tartották a Termál út és az Üdülő sor mentén vezető, pályázati finanszírozással kiépített sétány projektzáró rendezvényét.

A zalakarosi polgármesteri hivatal tanácskozótermében tartott sajtótájékoztatón elsőként Szirtes Lajos polgármester köszöntötte a megjelenteket. A város első polgára jelezte: Zalakaros az elmúlt időszakban számos Európai Unió által támogatott projektet valósíthatott meg. Ezek között felsorolta a helyi általános iskola épületének felújítását, a bölcsőde létrehozását és a legújabb fejlesztést, a fürdősétány korszerűsítését.

- A gyógyfürdő és a polgármesteri hivatal között vezető korábbi járda erősen megkopott, elavult az évtizedek alatt, felújítása elodázhatatlanná vált - ecsetelte Szirtes Lajos. - Önkormányzatunk a fejlesztési elképzeléseiben immár két évtizede előnyben részesíti azon projekteket, melyekre pályázati úton tudunk támogatást szerezni. Ezért adtunk be pályázatot a Nyugat-Dunántúli Operatív Programhoz, melytől nagy örömünkre jelentős, közel 50 millió forintos segítséget kaptunk az összesen 59 millió forint költségvetésű beruházás megvalósításához.

A zalakarosi fürdősétány két részletben épült meg. Hosszabb szakasza a Termál út mentén vezet, 366 méter hosszan köti össze a Gránit Gyógyfürdő új fogadóépületét a helyi polgármesteri hivatallal. A rövidebb szakasz 89 méter hosszú, s az Üdülő sor mentén biztosítja a fürdő kényelmes, biztonságos megközelítését.

- A Nyugat-Dunántúli Operatív Program céljaira 140 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, ebből 90 milliárd forintnyi pályázati kiírás már megjelent, s mintegy 130 milliárd forintnyi igény mutatkozott arra - mutatott rá Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

- A kiírásokra beérkezett pályázatokra 72 milliárd forint támogatást meg is ítéltek az illetékesek, s örömmel jelezhetem, hogy 23 milliárd forintot ki is fizettünk.

A sajtótájékoztatón Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester rámutatott: Zalakaros nagyon jól teljesített a pályázatok terén, eddig minden nyertes kérelmük eredményeként legalább 80 százalékos támogatást szereztek a projektjeikhez. Hangsúlyozta azt is, hogy további pályázataik várnak elbírálásra, reményeik szerint támogatást szerez például egy közösségi közlekedést szolgáló kérelem is.

Forrás: Zalai Hírlap Online

Zalakaros fürdő sétány