NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Komplex gyógyszállófejlesztés Harkányban2010. július 29.

A Thermal Hotel Harkány gyógyszálloda a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében több mint 331 millió forintot nyert, ennek köszönhetően megújult szobákkal és wellness szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. Az uniós támogatással létrejött fejlesztés eredményeként közel harmincezer vendégéjszakát tudnak értékesíteni évente. Ehhez hét új munkatárs felvételét tervezik.

A harkányi szálloda a hetvenes években épült, így aktuálissá vált a korszerűsítése. Az átalakítás és bővítés során elsődleges szempont volt a vendégek kényelme, valamint a szolgáltatások körének és színvonalának emelése. Megújult többek között az étterem, a konferenciaterem valamint a wellness- és gyógyászati részleg is.

A négycsillagos szálloda férőhely bővítését a piaci igények támasztották alá, melyet egy negyedik szint felépítésével tudtak megvalósítani. Huszonhárom kényelmes, felső kategóriájú szobával bővült a kínálat. Ez a városban egyedülállónak számít, hiszen nincs másik száz, vagy afölötti férőhellyel rendelkező szálloda.

Az éttermi bővítésnek köszönhetően kétszázötven vendéget tudnak fogadni.
A környezetbarát működés érdekében a konyhaüzem és étterem tetőszerkezetére napkollektorokat szereltek fel és a szálloda akadálymentesítését is megoldották.

A legkorszerűbb technikai eszközökkel felszerelt rendezvényközponttal is bővült az épület, itt tudományos konferenciák, céges események számára biztosítanak helyet.

A fejlesztés a wellness-világot sem hagyta figyelmen kívül. Az épület meglévő szauna blokkja átépült, élményelemek kerültek a belső úszómedencébe, miközben az úszásra alkalmas felület sem csökkent. Az alpesi hangulatot idéző szaunavilágot finn szauna, két infraszauna, egy gőzfürdő és egy törökfürdő, valamint egy külső szaunaház teszi teljessé.

A hotel a régióban egyedülálló gyógyprogramot valósít meg a reumatikus és psoriasisos (pikkelysömör) betegségek gyógykezelésével. Utóbbi betegségre gyógyvizes kádfürdőt és fényterápiás kezelést vehetnek igénybe a betegek.

A Dél-Dunántúli Operatív Program „Szálláshelyek és turisztikai szolgáltatások fejlesztése” című pályázati programja eddig huszonhárom szállodaberuházást támogatott, 7,5 milliárd forint értékben.