NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Épületenergetikai fejlesztés kezdődik Táplánypusztán2010. augusztus 3.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program keretében 128 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon épületenergetikai fejlesztésére.

A pályázati pénzeszközt a fenntartó önkormányzat közel 86 millió forint önrésszel egészíti ki, így összességében 214,6 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a szociális intézményben.

A pályázat célja az energiatakarékosság, energiahatékonyság, valamint a megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások támogatása: fűtési és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése, épületek hő technikai adottságainak javítása, hőveszteségek csökkentése.

A fejlesztéssel a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a szociális intézményhálózatának meghatározó elemét képező Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon energetikai üzemeltetésének racionalizálást kívánja elérni.

A beruházás eredményeként az intézmény a jelenlegi fűtésre és használati melegvíz-ellátásra fordított költségei tekintetében jelentős megtakarítást fog elérni a megújuló energia hasznosításával. Mindezeken túl a bentlakók és az intézmény dolgozói számára higiéniailag kedvezőbb állapotot, valamint egészségesebb belső körülményeket is biztosítani tudnak.

A projekt további célja, hogy az intézmény energetikailag gazdaságtalan üzemeltetését, a pavilonépület belsejében uralkodó időjárásfüggő hőmérsékletingadozást és az állandósult elhasznált belső levegőt megszüntesse. Ennek érdekében a hőveszteség csökkentését, az energiavesztő belső hő-távvezeték és kazánház rekonstrukcióját, a teljes intézményhálózati melegvíz-ellátásának energiatakarékos, napkollektorokkal történő előállítását tervezték be. Továbbá korszerűsítik a szellőztetés használati módját is.
   
A támogatásról szóló megállapodást 2010. július 27-én írták alá. A kivitelezés 2010 novemberében kezdődhet meg, a projekt befejezésének tervezett időpontja 2011. május 30.