NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújul Ózd városközpontja2010. augusztus 5.

Ózd, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében 680 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert városközpontjának kialakítására. A pályázat eredményeként közel 857 millió forintos beruházás indulhat el.

Az uniós támogatásnak köszönhetően Ózd város centrumának fejlesztésének hatására a központ funkcióját fogják kibővíteni. A fejlesztés a város, és egyben a kistérség lakosságának érdekeit is szolgálja.

A tervek között szerepel:

  • Közterület rehabilitáció;
  • Kistérségi Tehetséggondozó Központ kialakítása, épület felújítás;

A városközpontban álló volt zeneiskola helyén működő, jelenleg kihasználatlan üzletház felújítása, melyben lehetőség lesz különböző rendezvények lebonyolítására is. Az épületben további üzlethelyiségek kerülnek kialakításra, illetve az alsó szinten egy vendéglátóegység kialakítása;

  • Fizetős parkoló felújítása;
  • Piaccsarnok felújítása;
  • Üzletek kialakítása.

A támogatás célja új és meglévő városi-közösségi és gazdasági funkciók támogatása. Továbbá az Észak-Magyarországi Régió közép- és nagyvárosaiban a városi vonzerő növelése a tőkebefektetések ösztönzése, és a magasan képzett lakosság megtartása.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program „Funkcióbővítő városrehabilitáció” altémájában eddig kilenc nyertes projekt született. A nyertes pályázatokra megítélt uniós támogatás összege 6,2 milliárd forint.