NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kialakítása kezdődhet meg Cigándon2010. augusztus 12.

Korszerű járóbeteg-szakrendelő építése kezdődhet meg a Bodrogközi kistérségben, a beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el. A projekt összköltsége közel egymilliárd forint, melyhez az Európai Unió több mint 900 millió forintot támogatást nyújt.

A projekt célja, hogy egy kistérségi összefogás keretében megteremtse a kistérségi szükségleteknek megfelelő járóbeteg-szakellátás kereteit.

A beruházás eredményeként 2011. elején kezd majd üzemelni Cigándon egy 1487 négyzetméter alapterületű egészségügyi központ, mely az alapszakmák biztosítása mellett 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órában járóbeteg szakrendelést is nyújt. A fejlesztés során újonnan megnyíló szakrendelések esetében a területileg ellátandó esetek kétharmadának helyben történő ellátása is megvalósul. Ezzel jelentős mértékben javul a lakosság ellátáshoz való hozzáférése.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy a létrejövő egészségügyi központ gazdasági és környezeti szempontból fenntartható legyen. Ehhez járulnak hozzá az alkalmazott épülettechnológiai megoldások, a munkaszervezés, a humánerőforrás tervezése.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2007-es „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” kiírás keretében 16 nyertes pályázóval már megkötésre kerültek a támogatási szerződések 14,3 milliárd forint értékben.