NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult iskolában kezdődhet a tanév Táplánszentkereszten2010. augusztus 16.

Az uniós fejlesztésnek köszönhetően szeptemberben egy felújított iskolaépületet vehetnek birtokukba az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai Táplánszentkereszten. A beruházás összértéke meghaladja a 207 millió forintot, melyet az Európai Unió több mint 186 millió forinttal támogat.

A táplánszentkereszti általános iskolában az utóbbi években jelentősen megnövekedett a tanulólétszám, az iskola 99 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik. A létszám növekedésének megfelelő feltételek biztosítása elkerülhetetlenné vált.

A projekt célja a teljes gyermeki személyiség pozitív fejlesztése, szociális hátrányok kompenzálása. Olyan leendő munkavállalók képzése, akik egészségesek, jól tudnak alkalmazkodni a változó körülményeihez, és képesek az élethosszig tartó tanulásra.

A beruházás eredményeként az iskola 8 akadálymentes helyiséggel rendelkezik, elkészült egy sószoba, valamint egy színpaddal rendelkező tornacsarnok is. A csarnok segítséget nyújt az ifjúság egészséges életmódra nevelésében, a szabadidő hasznos eltöltésében. Közreműködik a község kistérségi szerepkörének erősítésében, a kistérség közösségi életének alakításában. Ezen kívül kialakítottak egy hulladék-, valamint egy veszélyes hulladékgyűjtő helyet, létrejött egy komposztáló edény, és egy termés- és növénysarok is.

A projektnek köszönhetően javulnak a felzárkóztató, mozgásfejlesztési képzések feltételei, nőnek a továbbtanulási esélyek, és a kulturális kompetencia is. Hatékonyabbá válik a nevelést támogató szakszolgálatokkal való együttműködés. Javul a szülőkkel való kapcsolat, a tanulók partnerként kezelése. A beruházás elősegíti az egészség- és környezettudatos nevelést. Hosszú távon javul az életminőség, valamint a népességmegtartó képesség is.

Összességében olyan iskola jött létre, amely biztosítja a gyermekek testi-lelki egészségét, illetve a versenyképes tudás megszerzéséhez szükséges eszközökhöz, tananyagokhoz a gyermekek egyenlő esélyű hozzáférését.