NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkészült a Ginkgo Sas Hotel Hódmezővásárhelyen2010. augusztus 19.

Átadták Hódmezővásárhelyen a Ginkgo Sas városi hotelt, mely a Dél-Alföldi Operatív Program keretében 377 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert. A beruházás összköltsége meghaladja az 1,2 milliárd forintot.

Hódmezővásárhelyen évtizedek óta hiányzott egy színvonalas szálloda. A térség idegenforgalmi fejlődésének kulcsa a hotel megépítése. A szálloda nélkül nincsenek színvonalas attrakciók, attrakciók nélkül viszont nincs vendégforgalom növekedés. A szálloda nem gyógyszálló, de a közelsége miatt a városi fürdő vendégei nagy számban fogják a hotelt igénybe venni.

A Ginkgo-Sas városi hotel Hódmezővásárhely belvárosában az elmúlt század fordulóján kialakult szép építészeti környezethez illeszkedő 21. századi modern, két épületszárnyból álló épület. Az uniós támogatásnak köszönhetően egy teljesen új, négycsillagos intézmény nyitotta meg kapuit.

A légkondicionált szálloda 90 szobája között tágas kétágyas szobák (a szobák közül vannak pótágyazhatóak is, két felnőtt plusz két gyermek részére kiadható, és összenyitható szobák), mozgáskorlátozott vendégeknek speciálisan kialakított akadálymentes szobák egyaránt megtalálhatóak.

A rendezvényigényeket 150 személyes, akár három részre osztható, korszerű technikával ellátott konferenciaterem szolgálja. A házban fitnesz részleg is helyet kap. A vendégek autóikat az 50 állásos mélygarázsban parkolhatják le.

A beruházással 22 munkavállaló számára teremtettek új munkahelyet a kistérségben, minden dolgozó képzésben részesült.

A fejlesztés jelentősen hozzájárul a fogadóképesség optimalizálásához, a régión belül és így Hódmezővásárhelyen is a turistaérkezések és vendégéjszakák számának növekedéséhez. A projekt megvalósulása javítja a régió, a város gazdasági versenyképességét, a régió és a város turisztikai potenciálját, és elősegíti a szabadidő gazdaságának hasznosítását.