NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ épült Velencén2010. augusztus 19.

Korszerű járóbeteg-szakrendelőt adtak át a Gárdonyi kistérségben. Az elkészült projekt összköltsége meghaladja a 857 millió forintot, amelyhez az Európai Unió közel 763 millió forint támogatással járult hozzá.

A fejlesztésnek köszönhetően olyan új, korszerű egészségügyi intézmény jött létre, amelyben 14 járóbeteg-szakrendelés, védőnői centrum, gyógyszertár kapott helyet. Továbbá fogorvosi rendelő, mentőszolgálat integrálása és opcionális szolgáltatások (gyermekjóléti, optika, kúraszerű és otthoni ellátások) szervezésének méretgazdaságos működtetése valósult meg 1383 négyzetméter alapterületen. A cél az volt, hogy a járóbeteg-központ átlagosan 20 kilométeren belül, mindenki számára elérhető legyen.

 

A projekt eredményeképp egy korszerűen felszerelt, költséghatékonyan működő kistérségi járóbeteg-szakellátó, diagnosztikai és szűrőközpont jött létre, mely biztosítja a Gárdonyi kistérség lakosságának egészségügyi ellátását, ezáltal élet- és egészségügyi kilátásait. Az intézmény létrejötte pozitívan befolyásolja a térség életminőségét, infrastrukturális fejlesztését és területi felzárkózását.

 

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2007-es „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” kiírás keretében 16 nyertes pályázóval megkötésre kerültek a támogatási szerződések 14,3 milliárd forint értékben.