NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Komplex kistérségi egészségügyi központ kialakítása kezdődhet el Nyírbátorban2010. augusztus 19.

Emelt szintű szakrendelő, kistérségi egészségcentrum építése kezdődhet meg a Nyírbátori kistérségben. A projekt összköltsége 832 millió forint, melyhez az Európai Unió 790 millió forintot meghaladó támogatással járul hozzá.

A beruházás során fejlesztendő szakrendelő ellátási területén és Nyírbátor városban nincs kórház, illetve fekvőbeteg szakellátó intézmény, a szakellátásokhoz való hozzáférés korlátozott, ezért indokolt a kistérségi egészségcentrum építése.

A fejlesztés általános, hosszú távú célja az ellátási területen élő közel 50 ezer fős lakosság életminőségének növelése többek között az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés megteremtésével, és a szolgáltatási hiányok megszüntetésével. Közvetlen cél, hogy a kor színvonalának megfelelő emelt szintű járóbeteg szakellátást biztosító, komplex kistérségi egészségközpont kialakításával megteremtsék a járóbeteg szakellátás kulturált körülményeit, az ellátási területén élő lakosság számára az egészségügyi szakellátások széles spektruma elérhetővé váljon, és a társadalmi esélykülönbségek csökkenjenek.

A fejlesztésnek köszönhetően egy olyan teljes körűen akadálymentesített, az energetikai szempontok alapján is modern szakrendelő épület áll majd a betegek rendelkezésére, ahol az alapszakmákon kívül a járóbeteg szakrendelések széles köre is elérhető lesz. A jelenlegi szakrendelő épületét is felújítják, bővítik, és akadálymentesítik, illetve beszerzik a szükséges orvostechnikai és számítástechnikai berendezéseket. Új szakrendeléseket indítanak, így megszűnnek a szolgáltatási hiányok, valamint létrejönnek a kórházi ellátást kiváltó funkciók feltételei. A beruházás fontos része lesz a szakrendelők tömbösítse, amely során megtörténik a távolabbi épületben működő szemészeti-bőrgyógyászati szakrendelők beköltöztetése a főépületbe.