NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a felújított térségi rehabilitációs központot Sárváron2010. szeptember 2.

Uniós forrásból újították fel a sárvári rehabilitációs központot, amely a fejlesztés eredményeként immár kilencvenkét új rehabilitációs ágyon is biztosítja gyógyászati szolgáltatásait. A központ felújítása és bővítése a Nyugat-Dunántúli Operatív Program 791 millió forintos támogatásával valósult meg. A beruházás eredményeként Magyarországon egyedülálló komplex rehabilitációs tevékenység folytatására alkalmas komplexum jött létre.

Egy 2007-es kormánydöntés rendelkezett arról, hogy a sárvári Önkormányzati Kórház rehabilitációs részlege működési feltételeinek javítására 800 millió forintos támogatást nyújt, 10 százalék saját erő biztosítása mellett. A beruházást a 2007-2008-as akciótervben kiemelt projektként támogatták.

A rehabilitációs tevékenység az alábbi szakmai megoszlásban működik:
- onkológiai rehabilitáció 30 ágy,
- nőgyógyászati rehabilitáció 16 ágy,
- pszichoszomatikus betegek rehabilitációja 14 ágy,
- gasztroenteorológiai rehabilitáció 16 ágy,
- reumatológiai rehabilitáció 16 ágy.

Az új, kilencvenkét ágyas komplex rehabilitációs központ szervezetileg a Sárvári Kórház egyik gyógyító osztályát alkotja. Az épületekben két-, három- illetve négyágyas, önálló fürdőszobával rendelkező betegszobákat alakítottak ki, lehetőséget teremtve arra, hogy a rehabilitáció az eltérő ellátási igényeknek megfelelően történjen meg. A fejlesztés fontos eleme volt a komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítés. A fejlesztés eredményeként a rehabilitáció hatékonysága érdekében az osztály mintegy rehabilitációs mátrixként fog működni, pontos időbeosztással és a szakmák közötti átjárhatósággal.

A modernebb műszereknek, a szélesebb diagnosztikai lehetőségeknek köszönhetően az orvosok és az ápolók is szakszerűbben és könnyebben végezhetik feladatukat, új munkahelyek is létesülnek. Az orvosi műszerek beszerzése lezárult, jelenleg az eszközök beszerelése zajlik.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program egészségügyi fejlesztéseket támogató pályázatain eddig hatvan nyertes projekt született. A nyertes pályázatokra megítélt uniós támogatás összege több mint 4 milliárd forint.