NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Erős kohéziós politika legyen2010. szeptember 9.

A kohéziós politika jelenlegi formában történő fenntartásáért szállt síkra Bronislaw Komorowski lengyel államfő.

A kohéziós politikát lehetőleg jelenlegi formájában meg kell őrizni, a közvetlen agrártámogatásokat pedig mindenhol ugyanazon szabályok szerint kell folyósítani az agrártermelőknek – ennek fontosságát hangsúlyozta az Európai Bizottság elnökével tartott brüsszeli találkozójukon Bronislaw Komorowski lengyel köztársasági elnök. „Nagyon fontosnak tartjuk a kohéziós politika jelenleg érvényes szabályainak fenntartását, ami a szegényebb tagállamok felzárkózásának garanciája” – jelentette ki a lengyel államfő.

José Manuel Barroso bizottsági elnök válaszában emlékeztetett rá, hogy szinte egész politikai karrierjét a kohéziós politika megőrzésének szentelte még portugál politikusi minőségében, és nem lehet kétség afelől, hogy ugyanezt teszi a Bizottság fejeként is. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk az erős gazdasági, társadalmi és területi kohézió mellett” – közölte Barroso.

A frissen hivatalba lépett lengyel elnök visszatérően hangsúlyozta, hogy országa következetesen integrációpárti és kulcsfontosságúnak tartja a szolidaritás fenntartását az Európai Unión belül. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Varsó nem csak részesülni akar a szolidaritásból, de számos kezdeményezésével eddig is azt igazolta, hogy ő is kész másoknak segítséget nyújtani.