NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tanévkezdés a frissen felújított iskolákban2010. szeptember 1.

A közelmúltban több mint félszáz olyan iskolát és óvodát adtak át, amelyek felújítása és bővítése európai uniós forrásból valósult meg. A pályázatoknál alapvető követelmény volt a korszerű nevelési, oktatási környezet megteremtése. Egyetlen fejlesztés sem történhetett meg a hozzá kapcsolódó tartalomfejlesztés nélkül. A program folytatódik, a közeljövőben további 450 támogatott projekt valósul meg 112 milliárd forintból. A sikeres pályázatok eredményeként százötvenezer gyerek óvodai, iskolai nevelési környezete újul meg.

Az uniós programban az infrastruktúra és eszközfejlesztés célirányos támogatása valósul meg, a minőségi oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében. Az intézményfejlesztések a régiók hosszú távú versenyképességéhez járulnak hozzá a társadalmi kohéziót és egyenlő esélyeket biztosító korszerű iskola megteremtésével.

Az iskolaépületek felújítása, korszerű nevelési-oktatási intézmények kialakítását jelenti. A fejlesztések célja az is, hogy megvalósuljon a meglévő intézmények akadálymentesítése, rekonstrukciója, többfunkcióssá és energiatakarékossá tétele. A megújult tartalmi és módszertani programokhoz illeszkedő integrált intézményi belső terek alakulnak ki a méltányos oktatási környezet alapkövetelményeinek figyelembe vételével.

Alapkövetelmény az iskolák új tornateremmel, tornaszobával, orvosi rendelővel való ellátása, az intézmények udvarának akadálymentesítése, sportudvar kialakítása. Az eszközbeszerzések terén kiemelt feladat a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzése.