NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tíz uniós projekt egyszerre a Budapesti Corvinus Egyetemen2010. szeptember 1.

Dr. Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora augusztus 25-én fogadta a sajtó képviselőit az intézmény budai campusában, hogy beszámoljon az egyetem sikeres pályázati tevékenységéről. Közel 5 milliárd forintot nyertek, tíz olyan projekt indul az idei évben, melyekben szinte az összes egyetemi polgár érintett.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával öt kiválósági központban indulhatnak el kutatások, közel háromszáz oktató és doktorandusz részvételével. A kutatásokat támogatva jelentős eszközbeszerzések és laborfelújítások történnek. Több karon folytatódik a tananyagfejlesztés, a meglévő szakirodalom digitalizálása. Fejlesztik a diplomás pályakövetési rendszert és a vezetői információs rendszert. Létrejön egy országos technológiai transzfer központ, továbbá megújul az egyetem budai és a szarvasi arborétuma is.

A projektek segítségével a hallgatóknak lehetőségük nyílik a kutatásokban való részvételre, az eredmények közvetlenül megjelennek az oktatásban. A hazai és nemzetközi társegyetemekkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, illetve az üzleti szektorral (mint munkaadóval és a kutatási eredmények átvevőjével) fennálló kapcsolatok szorosabbá, tartalmasabbá válnak.

Az egyetem célja, hogy az európai uniós források eredményes, minőségi változásokat elindító felhasználásával megtartsa a magyar felsőoktatási piacon jegyzett vezető helyét, sikeresen pályázzon az elit egyetem címért és nemzetközileg is erősítse pozícióit.

Az intézmény rektora a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem továbbra is minőségi szolgáltató egyetem kíván maradni, amihez elengedhetetlen az oktatás, kutatás, szolgáltatás, infrastrukturális fejlesztések és a nemzetközi versenyképesség folyamatos jobbítása. Ehhez adnak nagyszerű lehetőséget az európai uniós források, melyekre a jövőben is igényt tart a Corvinus, annak érdekében, hogy az általuk megvalósított fejlesztésekkel a közjót szolgálhassa.

Az egyetem uniós forrásból tíz projektet indított el. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében hét sikeres pályázatot tudhat magáénak, míg a Környezet és Energia Operatív Program keretében két nyertes projektje született, a fennmaradó egy pályázatot a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében valósíthatják meg.