NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kizárták a támogatási rendszerből a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt2010. szeptember 16.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egy éves időtartamra kizárta a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt a támogatási rendszerből. A kizárás alapján 2011. szeptember 10-éig az NFÜ felügyelete alá tartozó forrás terhére új támogatási szerződés a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal nem köthető.

A „3P klaszter menedzsment szervezetének megerősítése” projekttel kapcsolatban a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség szabálytalansági vizsgálatot folytatott le. A vizsgálat megállapította, hogy szabálytalanság történt, ezért a közreműködő szervezet a támogatási szerződéstől elállt és felszólította a kedvezményezettet az igénybe vett előleg, a támogatási összeg, valamint ezek kamatainak visszafizetésére.

Tekintettel arra, hogy a támogatási szerződéstől történő elálláshoz a kedvezményezett felróható magatartása vezetett - súlyos szabálytalanságokat elkövetve -, az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendelet szerinti kizárás feltételei fennállnak.