NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták az uniós támogatásból megvalósult zalaegerszegi Infocentrumot2010. szeptember 17.

A zalai megyeszékhelyen ünnepélyes keretek között adták át ma a BGF pénzügyi karának Campusán 597 millió forint uniós támogatásból megépült zalaegerszegi Infocentrumot. Az „Információtechnológiai és Gazdasági Információs Tudásközpont barnamezős fejlesztése” című projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében valósulhatott meg.

Elkészült a 622 millió forint összértékű Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetének Infocentruma, a létesítmény kivitelezését augusztus 16-án fejezték be.

A környezetbarát, geotermikus energiát hasznosító, teljesen akadálymentesített, háromszintes, mintegy 1513 négyzetméter alapterületű modern épület földszintjén intézeti könyvtárat, webkabinetet és kutatószobákat alakítottak ki, az első emeleten tantermek kaptak helyet, míg a tetőtér tudományos konferenciák, rendezvények helyszíneként szolgál.

A beruházásnak köszönhetően az intézményben komplexebb, eredményesebb képzés valósulhat meg az informatikai alkalmazásokba ágyazott tanulási lehetőségek kihasználásával, a kutatási eredmények pedig azonnal beépíthetővé válnak a tananyagba.

Az Infocentrum korszerű épületét és szolgáltatásait az oktatók és hallgatók mellett, Zalaegerszeg polgárai is igénybe vehetik. A könyvtárba beiratkozott helyi lakosok számára az intézmény korlátlan internethasználatot biztosít. Az Infocentrum szolgáltatásainak előnyeit a térség vállalkozásai is kiaknázhatják, hiszen munkaerő-képzési programjaikat ezentúl az új centrumban valósíthatják meg, ami költségmegtakarítást jelenthet számukra.

A támogatáshoz szükséges önrészt a Zala Megyei Önkormányzat, valamint Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata tíz-tíz millió forint értékű, valamint a főiskola öt millió forintos felajánlása biztosította.

A Budapesti Gazdasági Főiskola, mint projektgazda összesen tizenegy sikeres pályázattal büszkélkedhet, melyek megvalósításához közel 3 milliárd forint pályázati támogatásban részesül.