NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Aláírták a Kanizsai Dorottya Kórház infrastrukturális fejlesztését támogató szerződést2010. szeptember 23.

Nagykanizsán ünnepélyes keretek között írták alá a napokban a Kanizsai Dorottya Kórház infrastrukturális fejlesztéséről szóló támogatási szerződést. A beruházás összértéke meghaladja a 3,2 milliárd forintot, melyhez az Európai Unió mintegy 2,9 milliárd forint támogatással járul hozzá.

A kórházfejlesztés keretében a főépület korábbi rekonstrukciójából forráshiány miatt kimaradt szakterületek teljes körű modernizációja valósul meg. Korszerűsítik a központi műtőblokkot, amely  1974-ben épült és műszerparkja is elavult. emellett új egységként kialakításra kerül egy modern endoszkópos labor.

Az intenzív terápiás osztályt közvetlen betegmegfigyelést lehetővé tevő, biztonságos monitorizálást biztosító eszközökkel szerelik fel.
A beruházás program tartalmazza továbbá a szülőszoba, a császárműtő és a nőgyógyászati kisműtő fejlesztését, valamint az anya és az újszülött együttes elhelyezésére lehetőséget adó rooming-in szobák kialakítását.

A radiológián kicserélik a meglévő diagnosztikai technológiát egy új, ún. direkt digitális rendszerre, amely jelentős várakozási idő csökkenés mellett lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb betegvizsgálatot.

A főépülethez épített új épületszárnyban helyezik el a patológiai és mikrobiológiai osztályt, így két, állagában jelentősen leromlott pavilont tudnak majd rendbe hozni. A részlegesen kiépített betegirányító rendszer korszerűsítésével a betegek a legrövidebb, legpraktikusabb módon juthatnak el a szakrendelésekre, a diagnosztikai egységbe. A központi sterilizáló tárgyi feltételeinek fejlesztésével pedig tovább javítható a biztonságos és minőségi betegellátás.

A fejlesztést követően 2878 m2 újonnan épített és 1937 m2 felújított területen zajlik majd a gyógyító munka. Jelentős mértékben bővül a kórház eszközparkja. A projekt keretében a betegellátáshoz kötődő informatikai rendszer korszerűsítése is megvalósul.

A kórház abban bízik, hogy a korszerű zöldenergia hasznosítással kombinált épületek és a homlokzati hőszigetelés a működtetés költséghatékonyságát is jelentősen javítja majd.

Az intézmény az utóbbi fél évben sürgősségi beruházás és infrastruktúrafejlesztés projektekre 3,7 milliárd forintos beruházási forrást nyert el. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a kórház súlyponti minősítéséhez igazodó, a térségben versenyképes, hatékony egészségügyi intézménnyé váljon az ellátási területéhez tartozó 103 ezer fős lakosság szolgálatában.