NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Korszerű sürgősségi betegellátás Szentesen2010. szeptember 23.

Elkezdődhet a sürgősségi betegellátás infrastrukturális fejlesztése a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban. A projekt összköltsége meghaladja az 528 millió forintot, amelyhez az Európai Unió közel 476 millió forint támogatással járult hozzá.

A projekt keretében korszerűsítik a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban működő, sürgősségi szakorvosi ellátást biztosító, SO2 szintű sürgősségi osztályt. A beruházás  lehetővé teszi majd, hogy a térség mind a 120 ezer lakója uniós összehasonlításban is magas színvonalú sürgősségi ellátásban részesüljön.

Tervezik a kórházban meglévő sürgősségi betegellátó központ SO2 előírások szerinti fejlesztését, kapacitásának bővítését, gyermeksürgősségi ellátás megindítását, sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai ellátóhely, valamint helikopter leszállóhely kialakítását.

Az új Sürgősségi Betegellátó Osztállyal a XXI. századi követelményeknek megfelelő, magas biztonságot és minőséget nyújtó sürgősségi ellátás valósul meg, amellyel, európai mércével mérten és a környezetvédelmi szempontok tekintetében is korszerű sürgősségi osztály kerül átadásra.