NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Városrehabilitáció kezdődik Nagykőrösön, Komáromban és Szolnokon 2010. szeptember 27.

Az unió támogatásának köszönhetően újabb három városban indulhatnak nagy léptékű felújítási munkák, így szebb és élhetőbb városközpontokat vehetnek birtokukba majd az ott élők. A beruházások összköltsége meghaladja a 2,8 milliárd forintot.

Nagykőrösön újjászületik a városközpont, az esemény ünnepélyes nyitórendezvényére szombaton került sor. Tereket, utakat, műemlék épületeket újítanak fel és építenek át, korszerűsítik a közvilágítást is. Zöldfelületeket alakítanak ki, felújítják a víz- és csatornahálózatot. A Református és a Római Katolikus templom helyreállítása is megvalósul. A fejlesztéshez, melynek összértéke 1,1 milliárd forint, az unió 728 millió forintot meghaladó összeggel járul hozzá.

Komáromban szerdán írták alá a belváros rehabilitációjáról szóló támogatási szerződést, egyben a projekt nyitórendezvényére is sor került. Egységes városközpontot alakítanak ki, a két főtér (Szabadság tér és Jókai tér) összekapcsolásával. A fejlesztés összértéke 1,1 milliárd forint, melyet az Európai Unió több mint 840 millió forinttal támogat.

A Szolnok, Szandaszőlős városrészen 441 millió forint uniós támogatással megvalósuló városrehabilitációs pályázat sikere jelentős mérföldkő a településrész életében. A beruházás keretében közösségi tér létesül a központban, ahol szökőkút és pihenőpadok is helyet kapnak majd. Új parkolóhelyeket alakítanak ki, felújítják a centrumban található művelődési házat, az utcaképekben is minőségi változást érnek el.