NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Járóbeteg-szakellátó központot avattak Sárváron2010. szeptember 30.

Az elmúlt hónapokban több mint 800 millió forintból újult meg az a sárvári rendelőintézet, amely 45 ezer ember gyógyításáért felelős. A pénzből a szolgáltatásokat is bővítették.

A modernebb műszereknek, a szélesebb diagnosztikai lehetőségeknek köszönhetően az orvosok és az ápolók is szakszerűbben és könnyebben végezhetik munkájukat. Vancsura Miklós kórházigazgató felhívta a figyelmet a fejlesztés fontosságára. Korábban ugyanis a járóbeteg-szakellátás több helyszínen zajlott, többnyire olyan épületekben, amelyek 30 évvel ezelőtt épültek.

A műszerek többségét is  a nyolcvanas években szerezték be. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak az épület kapott új külsőt és belsőt, hanem új gépek is érkeztek, olyanok, amelyekkel nemcsak a járóbeteg-ellátás lesz színvonalasabb, hanem csökkenhet a fekvőbeteg-ellátásra szorulók száma is. Az intézményben a tervek szerint lesz nappali kórházas ellátás és egynapos sebészeti rendelés is.

Az ünnepségen dr. Dénes Tibor polgármester elmondta: öröm, hogy ebben a hónapban már másodszor avatnak a kórházban, nemrég ugyanis átadták  a rehabilitációs központot is.

- Hosszú volt az ide tartó út  - fűzte hozzá a polgármester, sokan  dolgoztak azért, hogy felújíthassuk a rendelőintézet épületét, s létrejöhessen az emelt szintű járóbeteg-szakellátó központ.  Az első terv az volt, hogy lebontjuk az épületet, s hátrébb egy másikat emelünk, ennek a helyén pedig egy parkot alakítunk ki. A minisztérium először rábólintott a tervekre, ám kiderült, hogy új épület emelésére nem kaphatunk uniós pályázati pénzt. Ekkor döntöttünk úgy, hogy új külsőt és belsőt kap az intézmény.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke a fejlődésről beszélt. Elmondta, az új épület a kor technikai és technológiai színvonalának lenyomata is. Hozzátette, hogy a 21. századi műszerek jó szolgálatot tehetnek a betegek gyógyítása érdekében. Az elnök szerint nemcsak a betegeknek adhat pluszt ez az épület, hanem a dolgozóknak is, ugyanis ebben a környezetben kellemesebben telhet a munkával töltött idő. Kovács Ferenc kiemelte, legfontosabb érték az egészség, ám erre csak akkor jövünk rá, ha már megbetegszünk.

Kondora István alpolgármester szerint is  olyan környezetben láthatják el ezentúl a betegeket, mely méltó ehhez a munkához. Hangsúlyozta, az egészség mindenkinek önálló és egyedi értéke, melyre vigyázni kell. A beszédek után az egyházak képviselői is megáldották az intézményt.

Unaloműző könyvek a polcon: A rendelőintézetben egy mini könyvtárat is berendeztek. A várakozók levehetnek egy-egy könyvet a polcról és olvasgathatják azokat. A polcra főként olyan könyveket tesznek ki, melyek az egészségmegőrzéssel, a szellemi, lelki és testi állapot megóvásával kapcsolatosak. A könyveket bárki szabadon elviheti, s bárki hozhat is az otthoni gyűjteményéből.  Csütörtökön a Weöres Sándor Színház színészei, Kálmánchelyi Zoltán és Orosz Róbert olvastak fel részleteket a könyvekből.

Forrás: VasNépe.hu