NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Színvonalas járóbeteg-szakellátás az ország öt pontján2010. október 1.

Ünnepélyes keretek között járóbeteg-szakellátást korszerűsítő fejlesztéseket adtak át az ország öt pontján. Az uniós támogatásokat közvetítő Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programnak köszönhetően megvalósult beruházások összértéke meghaladja a 4,2 milliárd forintot. A projekteket az Európai Unió közel 3,8 milliárd forinttal támogatta.

Pannonhalmán új, integrált szakorvosi rendelőintézetet hoztak létre. A 896 millió forint összértékű fejlesztés több mint tizenhétezer embert érint közvetlenül.
Az 1496 négyzetméter alapterületű épületet teljes körűen akadálymentesítették. Az intézmény körül parkosított területet és 30 darab gépkocsi parkolót alakítottak ki. Maximalizálni kívánják a környezetbarát alapanyagok használatát, a hulladékgazdálkodás tervezése pedig a legmodernebb alapelvek mellett történik majd.
A beruházás eredményeképpen Pannonhalmán olyan korszerű járóbeteg-szakellátó központ jött létre, amely hosszú távon biztosítja a térség minőségi egészségügyi ellátását.

Pásztón aktív kórházi szolgáltatásokat kiváltó emelt szintű járóbeteg-szakellátó rendszert alakítottak ki a Margit Kórházban.
Az eddig a kórház területén kívül elhelyezkedő járóbeteg-szakellátó helyek, a házi gyermekorvosi, valamint a védőnői szolgáltatás beköltöztek a kórház területére. Az intézmény teljes fűtési rendszerét felújították, megújuló energiaforrás alkalmazásával. A járóbeteg-szakellátó helyeken minőségi eszközcserékre került sor, és az informatikai rendszert is fejlesztették. A 860 millió forint összértékű beruházásnak köszönhetően a jelenleg veszteséges járóbeteg-szakellátórendszer hosszú távon fenntarthatóvá válhat.

Móron 767 millió forintos összköltséggel jött létre emelt szintű járóbeteg szakellátó intézmény. A nappali kórházi, egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások bevezetése lehetővé teszi a betegek otthoni környezetben gyógyulását, megelőzve ezzel a kórházban kialakuló szövődményeket. A korszerű munkakörülmények elősegíti a szakdolgozók megtartását és új munkavállalók odavonzását.

864 millió forintos beruházással került sor a Bonyhádi Városi Kórház - Rendelőintézet szakrendeléseinek helyt adó épület teljes körű felújítására. A fejlesztés a kistérség lakosainak emelt szintű szakellátását hivatott biztosítani.  Az épületet modern eszközökkel szerelték fel, bővítették a fekvőbeteg ellátást is. Az intézmény több önálló épületét bezárták, régi funkcióik mind a felújított és kibővített épületben kaptak helyet.

Sárváron a meglévő Rendelőintézet szolgáltatásainak átszervezése és kibővítése valósult meg a 845 millió forint összértékű projektnek köszönhetően. A fejlesztés negyvennégy település több mint negyvenötezer lakosát érinti, akik így magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokhoz jutnak. Infrastrukturálisan megújult az épületállomány, a járóbeteg-szakellátó központtól elvárt struktúra elérhető egyetlen épületben, ahol korszerű diagnosztika várja a betegeket.