NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több mint 600 millió forintból újult meg Szob városközpontja2010. október 1.

Szob városa a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 500 millió forint támogatást nyert városközpontjának rehabilitációjára. A több mint 600 millió forint összköltségvetésű program során több építési beruházás valósult meg.

A „Szob városa integrált településfejlesztése” című projekt keretében teljesen felújították a polgármesteri hivatalt, valamint hat parkoló helyet is kialakítottak a hivatal mellett. A városháza szomszédságában parkot létesítettek, amelyben házasságkötő pavilont alakítottak ki, és növelték a zöldfelületek arányát is.

Az akadálymentesített művelődési ház udvarát megnyitották, így az udvar vásártérré, közösségi térré alakult át. Itt rendezik meg a gyümölcsvásárokat, illetve a város életében fontos közösségi eseményeket. Létrehozták a Börzsöny Kapuja Turisztikai Információs Irodát, amely a művelődési ház egyik irodájába kapott helyet.

A beruházás keretében felújították a Szent László teret, a Szent László utcát és az Iskola utcát is. A munkálatok során teljes közműcsere valósult meg, az elektromos kábeleket a föld alá vezették el. Az utcákban csökkentették a forgalmat, a környezetet növényekkel tették esztétikusabbá. A megépült kerékpárút szakasszal létrejött a kapcsolat a Duna menti EuroVelo és az Ipoly menti kerékpárút között.

A Közép-Magyarországi Operatív Program „Integrált településfejlesztés Pest megyében” című pályázatán tizenhat nyertes projekt született. A nyertes pályázatokra megítélt uniós támogatás összege 12 milliárd forint.