NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Svájci Hozzájárulás – Lezárult az első forduló a 6. prioritási területen2010. október 4.

Lezárult a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretén belül a magánszektor (turizmus) fejlesztése témában kiírt pályázati felhívás előválogatási szakasza.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. október 30-án hirdette meg a Svájci-Magyar Együttműködési Programból támogatott „A magánszektor fejlesztése és a kis- és középvállalkozások exportjának elősegítése” témájú pályázati felhívást. A projekttervezetek benyújtására 2010. február 1-ig volt lehetőség.

A prioritási terület keretében turisztikai vendéglátáshoz kapcsolódó oktatási programok és turisztikai célpontok tervezésére lehetett pályázni. A rendelkezésre álló forrás 3 millió svájci frank.

A pályázati felhívásra konzorciumok nyújthatták be projekttervezeteiket, közhasznú szervezetek, központi költségvetési szervek vagy civil szervezetek vezetésével.
A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik. Az első fordulóban beérkezett projektötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap állt rendelkezésre, ezt követően a hazai Értékelő Bizottság által kidolgozásra javasolt 3 projekttervezetet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010 májusában továbbította a svájci bírálóknak. A svájci donor hivatalos döntéséről 2010 szeptemberében tájékoztatta az NFÜ-t, és ezzel az első pályázati forduló lezárult.

A svájci hatóságok döntése értelmében a második körre továbbjutott konzorciumoknak lehetőségük van részletes, végleges projektjavaslatuk kidolgozására, és ezzel tovább pályázhatnak az elnyerhető forrásra. Az első körben elfogadott projekttervezetek listája letölthető a következő honlapról: www.swiss-contribution.hu 

Az első fordulóban elért pozitív eredmény nem jelent automatikus sikert a második fordulóban.

A végleges pályázati dokumentáció kidolgozására 4 hónap áll rendelkezésre, legkésőbb 2011. február 15-ig kell azokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részére megküldeni.